Cancerul pulmonar – o boală în care celulele anormale se aglomerează pentru a forma o tumoare care începe în plămâni – este cel mai frecvent cancer la nivel mondial și este în continuare cel mai mare ucigaș de cancer atât pentru bărbați, cât și pentru femei, chiar depășind cancerul de sân la femei. Asta înseamnă că până la 20% dintre persoanele care mor din cauza cancerului pulmonar nici măcar nu au fumat deloc, potrivit American Lung Association.

De aceea, este atât de important să înțelegem și să putem identifica simptomele cancerului pulmonar. Adesea, oamenii nu se gândesc că ar putea face acest tip de cancer dacă nu sunt fumători – și până când apar semnele revelatoare ale cancerului pulmonar, cum ar fi durerea toracică și o tuse copleșitoare, cancerul s-a răspândit probabil și este mai greu sau, din nefericire, chiar imposibil de tratat.

Deși există numeroase motive mai puțin sinistre pentru ca următoarele simptome să apară, discutați-le cu medicul dumneavoastră – mai ales dacă observați că ele persistă. Iată  nouă simptome ale cancerului pulmonar ar trebui să le știe toată lumea:

 

Materialul integral pe DCmedical.ro