Anticorpii care apar în organismul nostru, după ce ne vindecăm de o răceală obişnuită, pot neutraliza inclusiv virusul care provoacă COVID-19, potrivit unui studiu care a comparat probe de sânge recoltate de la persoane expuse la diferite tipuri de coronavirus înainte de pandemie, cu probe de la persoane infectate cu COVID-19.

Un nou studiu a comparat probele de sânge recoltate înainte de pandemie cu cele de la persoanele infectate cu COVID-19. Nivelurile unui anticorp generat de celulele sistemului imunitar numite celule B cu memorie au fost mai mari în probele de la supravieţuitorii COVID-19.  Aceşti anticorpi circulă în sânge de ani de zile, „îşi amintesc” de boli şi sunt readuşi în acţiune dacă ameninţarea revine, potrivit Daily Mail.

Cercetătorii spun că descoperirile ar putea ajuta oamenii de ştiinţă să dezvolte un vaccin sau un tratament cu anticorpi care să protejeze împotriva tuturor coronavirusurilor. Un anticorp care se dezvoltă după răceală poate neutraliza virusul care provoacă COVID-19, sugerează un nou studiu.

 

Materialul integral pe Adevarul.ro