Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adrian Gheorghe, a anunţat că în prima jumătate a lunii mai va fi lansat noul website al instituţiei, în prezent acesta fiind în faza de testare, unde vor putea fi făcute şi sesizări cu privire la furnizorii de servicii medicale.

“Este în testare şi va fi lansat în prima jumătate a lunii mai noul website al Casei Naţionale. Actualul website are o serie de limitări grafice, cât şi funcţionale. Se va face migrarea către un website modern cu mai multe funcţionalităţi”, a precizat Adrian Gheorghe.

Potrivit acestuia, asiguraţii vor putea depune sesizări online dacă un anumit furnizor de servicii medicale aflat în contract cu CNAS nu respectă o anumită reglementare.

“Una dintre acestea va permite asiguraţilor să depună online sesizări specifice privind măsura în care un anumit furnizor de servicii medicale aflat în contract cu Casa Naţională nu respectă o anumită reglementare. Instrumentul sesizării există şi în acest moment online. El este însă foarte general. Se poate referi la orice. Pentru a direcţiona atenţia noastră şi a resurselor de verificare, avem nevoie de mai multe informaţii. Ne gândim inclusiv la o formulă de a publica situaţii lunare, un top lunar al tipurilor de sesizări pe care le primim şi al furnizorilor unde sunt concentrate majoritatea acestor sesizări. Dau un exemplu foarte clar: biletul de trimitere transmis electronic pentru unele monitorizări; avem semnale că pur şi simplu nu este acceptat de unii furnizori, deşi reglementarea este foarte clară. Asiguratului i se spune să vină cu el tipărit, în condiţiile în care reglementarea este foarte clară că se acceptă varianta electronică prin mail sau… Aşa ceva nu este în regulă”, a susţinut Gheorghe.

Totodată, el a spus că este deja scris un proiect informatic care prevede informatizarea unor documente care în prezent sunt pe hârtie, precum concediile medicale.

“Cererea de finanţare va fi depusă în cel mai scurt timp. Am discutat despre acest proiect cu medicii de familie pe fondul consultărilor, care va pune în format electronic foarte multe dintre documentele care acum sunt pe hârtie, inclusiv concedii medicale. (…) Sunt toate premisele pentru a elimina o parte din această birocraţie. Mai durează puţin”, a arătat Adrian Gheorghe. AGERPRES