Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) este una dintre cele mai severe afecțiuni, impactând viețile a 384 de milioane de oameni din întreaga lume, cu un cost global care se estimează că va crește la 4,8 trilioane de dolari până în 2030. „Ne aflăm acum într-un punct critic și putem prioritiza o schimbare în managementul BPOC”, a transmis Radu Rășinar, Director General AstraZeneca Romania și Vicepreședinte al AstraZeneca Europa Centrală și de Est.

În România, se estimează ca peste un milion de oameni suferă de BPOC. Cu toate acestea, BPOC este o afecțiune neprioritară, subdiagnosticată și subtratată în sistemele de sănătate din întreaga lume.

Astăzi, de Ziua Internationala a BPOC, sunt concentrate eforturile pentru a aduce această boala în centrul atenției. În parteneriat cu ONG-uri, asociații de pacienți, societăți medicale profesionale și experți în domeniu, este lansată la nivel global campania Speak Up for COPD (www.speakupforcopd.com) „deoarece considerăm că BPOC trebuie să devină o prioritate de sănătate publică”.

 

Materialul integral pe DCmedical.ro