Intervențiile care vizează promovarea activității fizice ar putea îmbunătății simptomele și calitatea vieții persoanelor care suferă de astm bronșic, potrivit unei noi cercetări condusă de oamenii de știință de la Universitatea din Anglia de Est.

În cadrul studiilor, cercetătorii au analizat dacă și în ce mod intervenții precum antrenamentul de forță, aerobic sau de rezistență au ajutat participanții care sufereau de astm bronșic. Chiar dacă au observat că intervențiile au funcționat, mulți pacienți au avut dificultăți în a le întreprinde, în principal din cauza faptului că prezentau afecțiuni suplimentare de sănătate și intervențiile nu erau potrivite pentru ele. Cu toate acestea, spun autorii, intervențiile digitale (precum întâlnirile video sau aplicațiile mobile) ar putea permite pacienților să desfășoare programe la domiciliu în viitor.

Echipa a studiat intervențiile care au fost concepute pentru a promova activitatea fizică la adulții cu astm bronșic, pentru a vedea dacă simptomele și calitatea vieții bolnavilor au fost modificate datorită intervențiilor. În analiză au fost incluse 25 de studii separate din întreaga lume care au implicat peste 1.800 de participanți cu astm bronșic. Conform autorilor, intervențiile fizice au îmbunătățit semnificativ calitatea vieții pacienților și simptomele acestora.

 

Materialul integral pe Romedic.ro