Caravana cu medici: 32 de voluntari au consultat gratuit 240 de pacienți, sprijiniți de LIAMED și TEMESED

Caravana cu medici: 32 de voluntari au consultat gratuit 240 de pacienți, sprijiniți de LIAMED și TEMESED
„Caravana cu medici” a ajuns, weekendul trecut, în localitatea Augustin din județul Brașov. Timp de două zile, medici, rezidenți și studenți de la Facultatea de Medicină din Brașov au consultat aproape 240 de persoane, atât adulți cât și copii. Școala din Augustin a fost transformată în policlinică, iar localnicii au trecut pe la toate cabinetele medicale pentru un consult de specialitate. La finalul celor două zile, mulți dintre pacienți au primit recomandări, iar o parte dintre ei au fost trimiși mai departe  pentru analize amănunțite.

Telemedicina, integrată în cadrul Caravanei

Cei 32 de voluntari au venit echipați cu toate dispozitivele medicale care se regăsesc într-un spital: ecograf, ECG, tensiometru, pulsoximetru, analizator de urină, termometru, etc. Echipamentele medicale au fost puse la dispozitie de compania LIAMED din Brașov, companie care sprijină de câțiva ani „Carvana cu medici”. În plus, începând cu această ediție a caravanei, voluntarii au avut la dispoziție și platforma de telemedicină TEMESED, pe care au folosit-o ca să poată introduce si vizualiza mai ușor rezultatele consultațiilor pacienților.

Toate dispozitivele medicale folosite au fost conectate prin bluetooth la tablete sau laptopuri, iar rezultalele examinarilor au fost transmise direct în Dosarul Personal de Sănătate TEMESED întocmit pentru fiecare pacient în parte. Înainte de intrarea la triaj, localnicii au primit cate o fisa de observatii cu un cod QR pe baza caruia medicii au putut face dosare virtuale pentru fiecare localnic consultat. Datele vor rămâne pe platformă, astfel încât vor putea fi oricând accesate de pacienți și partajate cu medicul curant.

„Cu ajutorul telemedicinei, am demonstrat cum pacientii din zonele rurale pot avea acces la consultații medicale specializate și mai ales la o monitorizare continuă a sănătății. Mai mult, aceștia pot partaja examinările și investigațiile efectuate azi, cu copiii lor aflați la sute de km distanță, iar noi le oferim îndrumare la fiecare pas”, a explicat Cristina Radu, manager executiv al TEMESED.

Moșna, următoarea destinație

Următoarea oprire a „Caravanei cu medici” va fi în luna iulie, la Moșna, în județul Sibiu. Asociația Caravana cu Medici a fost fondată în 2014 de cinci medici rezidenți care au remarcat absența serviciilor medicale de bază în mediul rural, lipsa totală de educație medicală și mentalitatea total nepreventivă a românilor și au decis să găsească ei înșiși soluții pentru aceste probleme.

În fiecare an, timp de 18 weekenduri, echipe de 20-30 de voluntari merg în zone defavorizate din mediul rural și consultă gratuit populația. Scopul caravanei este popularizarea testelor de screening și informarea localnicilor din mediul rural, astfel încât oamenii să devină mai conștienți și mai dedicați sănătății lor.

NOUTĂŢI

VIDEO

INTERVIU

PACIENŢI

INFOGRAFIC

Calendar

August 2021

LU
MA
MIE
JO
VI
SA
DU
26
27
28
29
30
31
1
Events for 1 August
No Events
2
3
4
5
6
7
8
Events for 2 August
No Events
Events for 3 August
No Events
Events for 4 August
No Events
Events for 5 August
No Events
Events for 6 August
No Events
Events for 7 August
No Events
Events for 8 August
No Events
9
10
11
12
13
14
15
Events for 9 August
No Events
Events for 10 August
No Events
Events for 11 August
No Events
Events for 12 August
No Events
Events for 13 August
No Events
Events for 14 August
No Events
Events for 15 August
No Events
16
17
18
19
20
21
22
Events for 16 August
No Events
Events for 17 August
No Events
Events for 18 August
No Events
Events for 19 August
No Events
Events for 20 August
No Events
Events for 21 August
No Events
Events for 22 August
No Events
23
24
25
26
27
28
29
Events for 23 August
No Events
Events for 24 August
No Events
Events for 25 August
No Events
Events for 26 August
No Events
Events for 27 August
No Events
Events for 28 August
No Events
Events for 29 August
No Events
30
31
1
2
3
4
5
Events for 30 August
No Events
Events for 31 August
No Events