Dr. Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD Bihor, spune că au început să vină spre spitale pacienţi care au avut COVID, dar care au suferit diferite complicaţii în urma bolii.

Cele mai frecvente complicaţii sunt cele pulmonare, însă pot apărea şi complicaţii cardiovasculare. Dr. Hadrian Borcea spune că în acest moment, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, sunt internaţi doi pacienţi intubaţi aflaţi în această situaţie, care aşteaptă eliberarea unor locuri în secţia de ATI.

“Au început să apară pacienţii care s-au vindecat de Covid, dar se prezintă cu acuze urgențe pe partea de complicaţii ale Covidului, în special pulmonare, dar şi cardiovasculare. Cele mai frecvente complicaţii au fost legate de afectarea plămânului pe timpul pneumoniei virale şi care evoluează în continuare prost, în pofida tratamentului, şi acum au nevoie din nou de internare. Dar mai sunt şi urgenţe cardiovasculare, au fost câteva cazuri şi un număr semnificativ de tromboembolisme pulmonare, adică înfundarea unui vas de sânge la nivelul plămânilor, cu cheaguri de sânge, post-COVID”, a declarat medicul.

 

Materialul integral pe StirileProtv.ro