Oamenii de știință au creat un genom sintetic pentru o bacterie prin manipularea unor „cărămizi” de ADN, iar noul genom a făcut ca microbul să fie imun la infecția virală.

Chiar și atunci când este expus la un cocktail de bacteriofagi, virusuri care infectează bacteriile, Escherichia coli a rămas nevătămată, în timp ce o versiune nemodificată a bacteriei a cedat rapid atacului viral și a murit, potrivit studiului publicat la data de 3 iunie în jurnalul Science. Acest lucru se datorează faptului că, de obicei, virusurile deturnează mecanismele interne ale unei celule pentru a face noi copii, însă, în Escherichia coli, mecanismele respective pur și simplu nu există.

„Înțelegerea codului genetic ne-a permis să teoretizăm că virusurile nu ar trebui să fie capabile să infecteze și să se răspândească în E. coli modificat, iar acest lucru s-a dovedit a fi adevărat”, a explicat Wesley Robertson, autor principal al studiului și cercetător în biologie sintetică la MRC Laboratory of Molecular Biology (MRC-LMB) din Regatul Unit.

 

Materialul integral pe Descopera.ro