Conf. univ. dr. Mihai Craiu, de la UMF ,,Carol Davila”, Disciplina 2 Pediatrie, medic pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu- Rusescu” a participat la dezbaterea ,,Vaccines 360”, organizată de redacția 360medical.ro, și a vorbit despre vaccinarea împotriva infecțiilor pneumococice la copii în România și efectul acesteia asupra scăderii pneumoniilor comunitare. ,,Dacă ne uităm strict la copii, constatăm că principalul ucigaș al copiilor cu vârstă de până în 5 ani sunt infecțiile cu localizare în tractul respirator, pneumonie plus infecții neonatale severe, conform raportării OMS”, a precizat renumitul medic pediatru Mihai Craiu.

Manifestarea ,,Vaccines 360”, un eveniment online din seria conferințelor 360 APT, Acces, politici și terapii, a avut ca partener științific Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” București, iar conf. univ. dr. Mihai Craiu a reprezentat instituția de învățământ medical, venind cu date de ultimă oră despre vaccinarea împotriva infecțiilor cu pneumococ, cu streptococus pneumoniae.

,,Consider că este o problemă foarte importantă atât ca impact în comunitate cât și științific. Pe harta europeană, România este un punct foarte mic la cazuri raportate de infecții pneumococice invazive foarte grave și foarte severe și posibil mortale, probabil din cauza faptului că până la momentul pandemiei și al marelui său impact asupra pacienților spitalizați nici nu se căuta etiologia foarte activ”, a mărturisit medicul pediatru.

 

Materialul integral pe 360medical.ro