Directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, dr. Adrian Marinescu, a declarat că România nu își permite și o „situație grea” legată de gripă, chiar dacă măsurile preventive de la SARS-Cov-2 se potrivesc și în cazul gripei, recomandând vaccinarea.

Dr. Adrian Marinescu a spus că, deocamdată, nu sunt multe cazuri de gripă, unele dintre ele nefiind diagnosticate pentru că testarea în cazul gripei este redusă, dar în decembrie și la începutul anului viitor vom avea mai multe cazuri de gripă.

„De ceva vreme, discutăm despre faptul că sezonul de gripă va veni, lucru care deja se întâmplă, și așa cum am văzut și în alți ani, gripă putem să avem până în primăvară, și în luna aprilie. Pot fi de asemenea cazuri severe, cu siguranță că România nu își permite și o situație grea legată de gripă, chiar dacă măsurile preventive de la SARS-Cov-2 se potrivesc și în caz de gripă, cu siguranță vom avea pacienți cu gripă, cu siguranță vor fi pacienți vulnerabili care vor face forme severe de gripă”, a afirmat dr. Adrian Marinescu.

 

Materialul integral pe Rohealthreview.ro