Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat luni că evaluează folosirea medicamentului împotriva artritei Kineret pentru tratarea pacienţilor adulţi cu pneumonii COVID-19, pacienţi care sunt expuşi unui risc crescut de a dezvolta insuficienţe respiratorii severe, transmite Reuters.

EMA a precizat că va analiza datele existente cu privire la acest medicament, inclusiv pe cele obţinute din două studii clinice aflate încă în desfăşurare, studii care analizează siguranţa şi eficienţa acestui tratament în cazul pacienţilor spitalizaţi cu diagnosticul COVID-19.

Medicamentul Kineret, autorizat în prezent pentru a trata o serie de boli inflamatorii, este produs de compania suedeză Sobi, specializată în medicamente pentru boli rare.

Acest medicament acţionează reducând activitatea sistemului imunitar uman, substanţa sa activă blocând activitatea unui mesager chimic din procesul imun care conduce la inflamaţie.

“Se crede că acest lucru poate reduce de asemenea inflamaţia şi nivelul de afectare al ţesuturilor asociate cu COVID-19”, conform EMA, care a adăugat că aşteaptă rezultatele evaluării în luna octombrie.AGERPRES