Expunerea pe tot parcursul vieții la pesticide la locul de muncă este legată de un risc crescut de bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC), un grup de boli ce pot provoca blocarea căilor respiratorii, arată un studiu amplu publicat online în jurnalul Thorax.

Constatările sunt independente de factorii cheie de risc pentru BPOC. Expunerile la locul de muncă sunt cauze importante ale BPOC, care pot fi prevenite. Estimările recente sugerează că aproximativ 14% din toate cazurile de bronhopneumopatie obstructivă cronică sunt legate de muncă.

Pentru cercetarea actuală, cercetătorii au utilizat date din Biobank, un studiu amplu efectuat în Marea Britanie, care include peste o jumătate de milion de bărbați și femei, recrutați între 2006 și 2010. În studiul actual au fost recrutați peste jumătate de milion de persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 69 de ani din rândul pacienților Serviciului Naţional de Sănătate care locuiau la distanțe specificate de 22 de centre de evaluare a sănătății din Marea Britanie.

 

Materialul integral pe www.romedic.ro