Rybrevant (amivantamab-vmjw) a fost aprobat de FDA pentru pacienții adulți cu cancer pulmonar nonmicrocelular (NSCLC) local avansat sau metastatic, cu mutații de tip inserție la nivelul exonului 20 al genei pentru receptorul factorului de creștere epidermal (EGFR), la care boala a progresat în timpul sau după tratamentul pe bază de platină. FDA a aprobat și testul diagnostic Guardant360 CDx (Guardant Health Inc), test de biopsie lichidă, care ajută la identificarea acestei mutații specifice.

“Avansul în oncologia de prezicie continuă să faciliteze dezvoltarea de noi medicamente, permițând afecțiunilor precum cancerul pulmonar să fie împărțite în subtipuri moleculare și acționate prin terapii țintite. O dată cu această aprobare, pacienții cu cancer pulmonar nonmicrocelular cu inserție la nivelul exonului 20 al genei EGFR vor avea o nouă opțiune de tratament țintit.”, a declarat Dr. Julia Beaver, FDA Oncology Center of Excellence

Amivantamab este primul anticorp bispecific complet umanizat aprobat pentru tratamentul NSCLC, eficient în cazul mutațiilor de tip inserție la nivelul exonului 20 din gena EGFR; acesta inhibă creșterea tumorii și conduce la moarte celulară.

 

Materialul integral pe Raportuldegarda.ro