Compania Nanowear a primit o autorizație extinsă FDA (autorizație de tipul 510k) pentru software-ul pe baza căruia funcționează platforma de diagnosticare la distanță SimpleSense. Software-ul conține algoritmi de inteligență artificială și învățare automată care permit evaluarea a peste 85 de biomarkeri monitorizați de către dispozitiv.

Platforma digitală SimpleSense integrează nanosenzori cu un nivel înalt de acuratețe, software de telemedicină și algoritmi decizionali bazați pe inteligență artificială, având ca principal scop asigurarea posibilității de triere a persoanelor aflate la risc, din punct de vedere cardiovascular și pulmonar, fără ca acestea să fie nevoite să vină la spital.

Dispozitivul SimpleSense este unul neinvaziv care utilizează un senzor inteligent de dimensiuni nanometrice, introdus în cadrul unei veste care ulterior se amplasează la nivelul pieptului pacientului. Dispozitivul monitorizează parametrii vitali ai utilizatorului, precum pulsul, tensiunea arterială, frecvența respiratorie și activitatea fizică.

 

Materialul integral pe Raportuldegarda.ro