Asociația Pacienților Hipertensivi Pulmonari organizează joi, 5 mai 2022, începând cu ora 18:00, evenimentul online ”Hipertensiunea pulmonară EXPLICATĂ de medici”.

Medicii cardiologi vor explica LIVE, într-o emisiune ce vizează descoperirea din timp a acestei afecțiuni, care sunt CAUZELE, simptomele și cum se tratează.

Hipertensiunea pulmonară afectează și tinerii, dar și copii.

5 mai este (de 30 de ani) Ziua Internațională a Hipertensiunii Pulmonar – În această zi Asociația Pacienților Hipertensivi Pulmonari, dorește să sublinieze cât de important este ca această afecțiune să fie descoperită timpuriu, pentru ca pacienții să aibă o șansă la o viață lungă și de calitate. În prezent, în România sunt aproximativ 500 de pacienți cu HTP, însă există și pacienți nediagnosticați.

Mai multe informații vor fi oferite de: Șef lucr. Dr. Ioana Ghiorghiu, Departamentul de Cardiologie Pediatrică, Spitalul Clinic de Copii ”Dr. V Gomoiu” București, Prof. Ioan Mircea Coman, șef secție Cardiologie II, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare ”CC Iliescu” București și Bogdan Burduja, președintele Asociației Pacienților Hipertensivi Pulmonar.

 

Mai multe detalii pe Asociatia Pacientilor Hipertensivi Pulmonari, Facebook