Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost, la nivel naţional, de 38.581 în perioada 29 martie – 4 aprilie, înregistrându-se cu 31,4% mai multe îmbolnăviri faţă de aceeaşi săptămână a anului trecut, a informat, vineri, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit sursei citate, numărul de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) este cu 31,4% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (29.342) şi cu 16,4% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (46.154).

În săptămâna 29 martie – 4 aprilie au fost raportate, la nivel naţional, 85 de cazuri de gripă clinică, în comparaţie cu 61 de cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului anterior.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul patru cazuri de gripă: un caz gripă cu virus AH1, un caz gripă A nesubtipat, două cazuri gripă cu virus B.

Până la data de 4 aprilie au fost vaccinate antigripal 2.434.336 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. AGERPRES