Un studiu arată că Leukine (sargramostim, rhuGM-CSF) a îmbunătățit oxigenarea la pacienții cu COVID-19 cu insuficiență respiratorie acută cu cel puțin o treime, la peste jumătate dintre cei tratați.

Noile date ale studiului demonstrează că Leukine inhalat (sargramostim, recombinant uman derivat din drojdie [rhuGM-CSF]) poate îmbunătăți semnificativ oxigenarea la pacienții cu COVID-19 cu insuficiență respiratorie acută hipoxică care necesită oxigen suplimentar. Procesul a fost condus de Spitalul Universitar Ghent și condus la cinci spitale din Belgia.

„Rezultatele SARPAC reprezintă un progres major pentru pacienții cu insuficiență respiratorie acută hipoxică datorată COVID-19 și validează rolul critic al sargramostimului în repararea și funcționarea sănătoasă a plămânilor”, a comentat dr. Bart Lambrecht, profesor de medicină pulmonară la Spitalul Universitar Ghent și director științific al Centrului pentru Cercetarea Inflamării de la Institutul de Biotehnologie Flandra (VIB) din Belgia și investigator principal al studiului. „Studiul confirmă rolul sargramostimului în restabilirea funcției de absorbție a oxigenului din plămâni, stimulând în același timp celule imune specifice care luptă împotriva virusului”.

 

Materialul integral pe www.dcmedical.ro