O brățară cu senzori speciali anunță posesorul ei dacă va avea o răceală obișnuită sau o gripă, dar și cât de gravă ar fi afecțiunea.

”Înainte de apariția simptomelor, oamenii sunt încă infecțioși și îi pot infecta pe alții. (…) De aceea este atât de important să poți detecta infecția chiar și atunci când o persoană nu se simte simptomatică – deoarece acest lucru ar ajuta la prevenirea răspândirii agenților patogeni care apare înainte ca cineva să știe că sunt bolnavi și de aceea este important din punct de vedere al sănătății publice perspectivă ”, a afirmat Jessilyn Dunn, profesor asistent de Inginerie biomedicală la Universitatea Duke din Durham,  SUA. Studiul a fost publicat online pe 29 septembrie în JAMA Network Open.

Brățara cu senzori speciali măsoară ritmul cardiac, temperatura pielii și mișcarea. La douăsprezece ore după ce participanții au fost infectați cu H1N1, tehnologia a fost de asemenea capabilă să prezică severitatea infecției H1N1 cu o precizie de 83%. Pentru rinovirus, acuratețea a fost ușor mai mare la 92%.

 

Materialul integral pe DCmedical.ro