Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, prin intermediul unei comunicări rapide, actualizări ale regimului de tratament pentru persoanele cu tuberculoză, care se reduce la patru luni, fiind administrat integral pe cale orală.

“Revizuirea arătă o performanță similară a regimului de tratament mai scurt comparativ cu regimul curent standard, atât din punct de vedere al eficacității, cât și al siguranței. Regimul de patru luni, care este mai scurt, eficient și integral oral, ar fi o preferință pentru mulți pacienți și, de asemenea, pentru programele naționale de TB, permițând o vindecare mai rapidă și ușurând sarcina atât pentru pacienți, cât și pentru sistemul de sănătate. Tratamentul scurtat are potențialul de a îmbunătăți aderența și de a reduce costurile pacientului și ale sistemului de sănătate”, potrivit OMS – Global TB Programme.

Dr. Tereza Kasaeva, director al Global TB Programme OMS, a declarat că opțiunile de tratament pentru persoanele cu tuberculoză sunt în creștere datorită cercetărilor care generează noi descoperiri.

 

Materialul integral pe rohealthreview.ro