PneumoControl este destinată pacienților care suferă de astm, BPOC (Boală Pulmonară Obstructivă Cronică) și celor care se refac post-COVID19. Aplicația online este dezvoltată de Prof.Univ.Dr. Cristian Iulian Oancea, medic primar pneumolog, director medical al Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”din Timișoara.

PneumoControl poate fi accesată și descărcată gratuit de pe www.pneumocontrol.ro pentru Android și iOS, prin accesarea unui link care redirecționează spre Google Play.

Aplicația vă prezintă dispozitivele medicale utilizate în mod uzual pentru ASTM/BPOC, respectiv vă prezintă modalități de recuperare medicală respiratorie pentru reabilitarea pulmonară în ASTM / BPOC / post-COVID-19.

Aplicația nu oferă tratament medical, nu substituie consultul medical specializat.

Prin intermediul acestei aplicații, cei care suferă de afecțiunile menționate își pot monitoriza boala, pot pune un memento pentru a respecta intervalul medicamentației și pot urmări filme cu exerciții respiratorii. Aplicația nu colectează datele medicale ale utilizatorilor, iar autentificarea permite acces suplimentar pentru istoricul rezultatelor evaluării formularelor medicale completate în aplicație.

 

Sursă articol și foto : PneumoControl.ro