Persoanele cu colesterol HDL (bun) scăzut și trigliceride ridicate pot fi mai susceptibile de a fi spitalizate pentru pneumonie, potrivit unui studiu publicat de American Journal of Medicine.

Studiul a inclus peste 13.000 de persoane care au făcut parte dintr-un studiu pe termen lung conceput să analizeze lipidele și alți factori legați de bolile de inimă. Utilizând evidența externării, cercetătorii au descoperit că aproape 15% dintre participanți au fost spitalizați cu pneumonie în timpul perioadei de urmărire, care a durat o medie de 21 de ani.

Persoanele cu niveluri scăzute de HDL (mai puțin de 38 de miligrame pe decilitru sau mg / dl) au fost mai susceptibile de a fi spitalizate cu pneumonie decât cele cu niveluri mai ridicate, iar șansele de spitalizare au scăzut odată cu creșterea nivelului de HDL. De asemenea, spitalizările pentru pneumonie au fost cele mai frecvente în rândul persoanelor cu valori ale trigliceridelor mai mari de 157 mg / dL; cele cu valori mai mici au fost mai puțin probabil să fie spitalizați.

 

Materialul integral pe DCmedical.ro