Florin Mihălţan, şef de secţie şi medic primar pneumolog la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, declară că mulţi dintre pacienţii care au făcut forme severe de COVID-19 sunt internaţi în spital cu complicaţii post-COVID, cele mai multe dintre ele fiind respiratorii, iar fibroza pulmonară post-COVID este pe primul loc între acestea, informează News.ro.

Serviciul alocat aparent non-COVID este la ora actuală covârşit de cazurile post-COVID care au o multitudine de probleme asociate, sunt pacienţi pe care îi moştenim din acut şi care vin cu multe surse de oxigen şi unii şi cu ventilaţie non-invazivă, spune prof. dr. Florin Mihălţan, şef de secţie şi medic primar pneumolog la Institutul „Marius Nasta”.

„În faza a doua, complicaţiile la distanţă ale bolii se numesc complicaţii post-COVID sau non-COVID şi care în principal sunt cu insuficienţe respiratorii, de data asta cu tendinţa de cronicizare, rămân complicaţiile pulmonare pe primul plan, 70% din complicaţii sunt respiratorii, iar din rândul acestor complicaţii respiratorii pe primul loc este aşa-zisa fibroză pulmonară post-Covid”, precizează Mihălţan.

 

Materialul integral pe Libertatea.ro