SofMedica este membră a unui grup de companii din domeniul medical, orientate către educație, care activează în Sud-Estul Europei (România, Grecia, Bulgaria, Cipru & Ungaria) încă din anul 1994.

Companiile din cadrul grupului oferă miilor de pacienți tehnologii medicale inovatoare al căror scop este de a asigura progresul în beneficiul cât mai multor pacienți, prin crearea unei punți de legătură între cele mai noi și cele mai inovatoare tehnologii medicale, pacienți și profesioniști din domeniul sănătății.

 

SISTEMUL DE VIDEO-BRONHOSCOPIE ȘI ECO-VIDEOBRONHOSCOPIE FUJIFILM

Portofoliul complet de soluții avansate FUJIFILM îndeplinește o gamă largă de cerințe endoscopice de tip diagnostic și terapeutic, iar prin conectarea tehnologiilor de ultimă generație oferă posibilități unice.

Tehnologiile inovatoare ale portofoliul de video-bronhoscopie FUJIFILM:

 • Multi Light: acest sistem de iluminare de înaltă performanță cu 4 LED-uri Multi Light Technology este cea mai recentă inovație din portofoliul de echipamente medicale Fujifilm. Iluminarea optimă folosind intensitatea luminilor LED variabile pentru cele mai înalte standarde de luminozitate și contrast.
 • BLI (Blue Light Imaging): combinația de lungimi de undă speciale are ca rezultat o imagine îmbunătățită și precisă a contrastului.
 • LCI (Linked Color imaging): creșterea contrastului prin culoarea roșie permite o mai bună detecție a inflamației și o delimitare mai precisă.
 • FICE: tehnologia FICE poate îmbunătăți ușoarele divergente de culoare, cum ar fi modelele vasculare și mucoase fără colorarea țesuturilor. Procedura selectează digital trei lungimi de undă de lumina și afișează imagini reconstruite.
 • SUPER CCD: Super CCD și sistemul optic de înaltă performanță asigură imagini de înaltă calitate. Oferă imagini strălucitoare care pot facilita procedurile pentru detectarea și tratarea leziunilor.
 • HDTV: această componentă oferă endoscopie premium în calitate HDTV (High-Definition Television), rezultând imagini clare detaliate.

 

MINIBOX – APARAT DE TESTARE FUNCȚIONALĂ PULMONARĂ COMPLETĂ:

PLETISMOGRAFIE „CABINLESS” & SPIROMETRIE & DIFUZIUNE DLCO

Minibox+ este un dispozitiv ușor de operat cu o configurare minimă care realizează testarea funcțională pulmonară completă și precisă, cu rezultate generate automat. Portabil, de birou, utilizat pentru adulți și copii peste 5 ani.

Dispozitiv medical 3 în 1 care respectă recomandările ATS/ERS și care include:

 • Spirometrie:

– set complet de peste 30 de parametrii, incluzând: FEV1, FVC, SVC, MVV.

 • Volume pulmonare:

– durata măsurare de 60 sec;

– realizează aceleași măsuratori ca în cazul pletismografiei corporale, incluzând: TLC, FRC, RV – cu echivalență dovedită.

 • Capacitatea de difuzie:

– DLCO, VA, DLCO/VA

– metoda de “respirație unică”.

 • Alte măsurători:

– teste de provocare bronșică

– 6MWT și MIP/MEP (prin introducerea datelor).

Timpul unei testări funcționale pulmonare complete: 15-20 minute.

 

EVONE – VENTILATOR MECANIC FCV®

Evone este singurul ventilator disponibil comercial care introduce un nou concept de ventilație numit FCV®(“ Flow Control Ventilation”), direcționând astfel inspirația precum și expirația unui pacient anesteziat care necesită ventilație mecanică. Modul de ventilație FCV al lui Evone se bazează pe un flux de inspirație și expirație controlat de la un PEEP setat la o presiune de vârf și invers.

Fluxul inspirator este controlat continuu de regulatoare avansate de debit masic în timp ce debitul expirator este controlat prin aspirație reglată.

Evone trebuie utilizat în combinație cu Tritube, un tub endotraheal ultrasubțire (diametrul exterior 4,4 mm) care permite măsurători foarte precise ale presiunii intratraheale și asigură căile respiratorii cu o manșetă gonflabilă. Ventilația FCV necesită o cale respiratorie etanșă.

În plus Evone are și un mod de ventilație JET (de înaltă frecvență) care necesită o cale respiratorie deschisă.

Prin urmare, Evone este capabil să ventileze complet atât în cazul unei căi respiratorii obstrucționate (sigilate), cât și în cazul căilor respiratorii deschise.

Avantaje pentru anestezisti, chirurgi ORL/ laringologi:

 • Acces facil la căile respiratorii
 • Ventilație eficientă în căile respiratorii deschise și obturate
 • cale respiratorie securizată
 • vedere igienică și clară pentru chirurg
 • expunere chirurgicală mare

 

BRONCOFLEX: Bronhoscoape de unică folosință

Broncoflex™ a fost conceput pentru a răspunde nevoilor și provocărilor actuale cu care se confruntă spitalele asociate cu utilizarea bronhoscoapelor flexibile. Bronhoscoapele sunt acum echipamente esențiale, utilizate de profesioniști din domeniul medicinii de diverse specialități pentru o varietate largă de indicații clinice.

Disponibil în 2 dimensiuni pentru a acoperi toate indicațiile terapeutice ale bronhoscopelor flexible:

Broncoflex Vortex: cu o dimensiune a canalului de lucru de 2,8 mm și un diametru exterior de 5,6 mm, având o capacitate de flexare: Sus 200 de grade /Jos 200 de grade

Broncoflex Agile: cu o dimensiune a canalului de lucru de 1,4 mm și un diametru exterior de 3,9 mm, având o capacitate de flexare: Sus 220 de grade /Jos 220 de grade

Avantaje Broncoflex:

 • Ergonomie și manevrabilitate: mâner ușor de apucat, foarte asemănător cu folosirea unui endoscop reutilizabil, cu acces identic la canalele de lucru și o supapă etanșă pentru biopsie.
 • Sistem cu definiție înaltă: afișează o imagine cu definiție înaltă, cu un algoritm creat special pentru contururi detaliate. Gestionarea strălucirii permite o vedere apropiată și distală bună.
 • Gestionarea secrețiilor: deschiderea distală largă formează un con de aspirație care ajută la facilitarea aspirației secrețiilor și lichidelor din capătul distal al endoscopului.

Sistemul de vizualizare HD Screeni:

Avantaje:

 • ecran HD mare: ecran tactil de dimensiunea de 10,1 inch
 • conectare rapidă: poate fi atașat/detașat de un stativ pe perfuzii în câteva secunde;
 • sistem transportabil.

 

SYNAPSE 3D: soluție software de reconstrucție 3D și simulare virtuală

Synapse 3D este soluția software de la FujiFilm care utilizează tehnologii unice de recunoaștere a imaginilor pentru extragerea automată a organelor și a vaselor. Tehnologia permite extragerea automată a plămânilor, a lobilor pulmonari, bronhiilor, pancreasului, colonului etc. Această caracteristică face posibilă o mare varietate de analize în format 3D, precum vizualizarea bolilor respiratorii cronice.

Rapid, de încredere și exact datorită proprietății de “Image Intelligence” de la Fujifilm, Synapse 3D îndeplinește astfel noile cerințe pentru procesarea avansată și afișarea imaginilor clinice și de diagnostic și pentru planificarea pre-operatorie.

 

Persoană de contact:

Crina Cristea, Sales & Marketing Manager Pulmonology Care

Tel: 0731 829 278 / 021 308 21 00

Email: crina.cristea@sofmedica.com

www.sofmedica.com