Românii care suferă de alergii pot să verifice în timp real nivelul de polen din aer, înainte să își planifice o ieșire în aer liber. Datele sunt oferite online de „Copernicus”, serviciul de monitorizare a atmosferei al Comisiei Europene.

În multe ţări europene sunt emise zilnic buletine aerobiologice. Sunt asemănătoare prognozelor meteo, dar precizează nivelul de polen din aer. În acest fel, persoanele care suferă de alergii ştiu să se protejeze atunci când ies în aer liber. La noi încă nu poate fi vorba despre aşa ceva. O veste bună vine însă de la Copernicus, serviciul de monitorizare a atmosferei din cadrul Comisiei Europene. Instituţia poate furniza prognoze legate de cantitatea de polen din aer.

Richard Engelen, Director adjunct Copernicus: „Prognozăm nivelul de polen în fiecare zi, bazându-ne pe viteza vântului, temperatură și polenul emis de acești arbori în variate țări din Europa. Lucrăm cu agențiile naționale, avem contact și cu cele din România ca să ne asigurăm că datele pe care le oferim sunt utile.”

 

Materialul integral pe Stirileprotv.ro