Astmul este o afecțiune cronică inflamatorie a căilor respiratorii. În România sunt aproximativ 1.000.000 de pacienți care suferă de astm, iar la nivel global sunt peste 334 de milioane. 

Astmul eozinofilic sever este unul dintre cele mai frecvente subtipuri de astm diagnosticat la vârsta adultă. Astmul eozinofilic sever apare atunci când un număr mare de eozinofile, un tip de globule albe prezente în sânge, inflamează plămânii. De ce se întâmplă acest lucru este necunoscut. Deoarece probele de plămâni pot fi dificil de obținut, un număr crescut de eozinofile din sânge este adesea folosit ca surogat pentru diagnostic la pacienții cu astm bronșic dificil de controlat. Astmul alergic nu este același lucru cu astmul eozinofilic sever. Astmul eozinofilic poate apărea la unii pacienți atopici (adică acei pacienți care au tendința de a face alergii), dar poate apărea și fără predispoziție atopică.

În inflamația din astmul eozinofilic este eliberat un numar mare de globule albe numite eozinofile. Această creștere are drept efect un răspuns inflamator, care duce la îngroșarea căilor respiratorii. Această îngroșare împreună cu creșterea cantității de mucus în interiorul căilor respiratorii provoacă simptome de astm.

 

Materialul integral pe DOC.ro