Odată încheiată reabilitarea Dispensarului TBC, situat în strada Morilor nr.57 (intersecţia cu Sos. Alba Iulia), serviciile medicale în această instituţie au fost reluate. Este vorba despre consulturi de pneumologie pentru adulţi şi copii, precum şi de efectuarea de servicii de radiologie.

Consultaţiile pentru adulţi sunt acordate de doamna doctor Danciu Lavinia şi domnul doctor Buga Sebastian, iar consultaţiile pentru copii, de medicul pediatru, pneumolog, Simina Iulia. Consulturile se fac în baza trimiterii de la medicul de familie şi a cardului de sănătate, pe bază de programări la ţel.0269 210 979, ţel. 0790 012598 sau programări online – www.spital-tbc.ro/programari-online.

De menţionat că în punctul de Radiologie din Dispensarul TBC vor fi efectuate toate radiografiile prescrise pentru pacienţi de către medicii de familie – fie radiografii pulmonare, fie radiografii osoase. Programul de Radiologie este între orele 8:00 – 18:00, de luni până vineri.

Clădirea Dispensarului TBC din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu a fost complet reabilitată în perioada 2021-2022, valoarea totală a investiţiei fiind de 4.099.936,11 lei cu TVA, provenind din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR 2014-2022) şi fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Sibiu.

În perioada lucrărilor, serviciile medicale au funcţionat în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, Aleea Filozofilor nr.3-5.

 

Sursă foto:  Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, Facebook