Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeş” Timişoara realizează gratuit investigaţii imagistice de tip computer tomograf şi RMN, în baza unei trimiteri de la medicul specialist, a cardului de sănătate şi a unui act de identitate.

Directorul medical al spitalului, Diana Manolescu, a declarat, joi, că este pentru prima dată când unitatea a încheiat un asemenea contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş.

“Practic, odată cu intrarea Laboratorului de Imagistică al spitalului nostru în sistemul de contractare cu CJAS, pacienţii care ni se adresează pot efectua investigaţii fără să achite vreun ban. Este necesară însă o programare telefonică şi, bineînţeles, trebuie să aibă o trimitere de la medicul specialist. În baza acestui contract, putem efectua analize de tip CT, dar şi RMN, asigurând totodată interpretarea rezultatului, dar şi eventuale recomandări pentru realizarea unor investigaţii suplimentare, dacă este cazul”, spune Diana Manolescu, specialist în imagistică medicală.

Managerul spitalului, Cristian Oancea, a explicat că până acum, aici se puteau face asemenea investigaţii gratuite doar persoanelor internate în unitatea sanitară, iar încheierea contractului cu CJAS Timiş permite realizarea unor astfel de examinări şi celor care vin în Ambulatoriul Spitalului “Victor Babeş”.

“Spitalul nostru are unul dintre cele mai performante aparate de tip RMN din Timiş. De asemenea, Computerul Tomograf şi-a arătat eficienţa, dar şi performanţa în ultimul an, când am realizat peste 10.000 de investigaţii persoanelor infectate cu COVID-19. Când am preluat mandatul de manager al Spitalului ‘Victor Babe?’, am decis să extindem partea de imagistică. Am reuşit să amenajăm clădirea RMN-ului, am achiziţionat şi pus în funcţiune aparatul care realizează ecografiile Doppler, urmează mamograful şi, sperăm, până la finele acestui an, să avem şi primul PET CT dintr-o unitate sanitară din sistemul public din vestul României”, a detaliat dr. Cristian Oancea. AGERPRES