Două noi studii, care cuprind date de peste 13.000 de orașe, arată că anual aproape 2 milioane de cazuri noi de astm la copii se datorează inhalării gazelor cauzate de trafic și că 1,8 milioane de decese în exces în întreaga lume sunt legate de poluarea aerului la nivel urban. 

Aproape 2 milioane de cazuri noi de astm pediatric în fiecare an pot fi cauzate de un poluant atmosferic legat de trafic, o problemă deosebit de importantă în orașele mari din întreaga lume, potrivit unui nou studiu publicat în The Lancet Planetary Health, 2022 (link direct studiu). Studiul este primul care estimează povara cazurilor de astm pediatric cauzate de acest poluant în peste 13.000 de orașe, de la Los Angeles până la Mumbai.

„Studiul nostru a constatat că dioxidul de azot expune copiii riscului de a dezvolta astm bronșic și problema este deosebit de acută în zonele urbane”, a arătat Susan Anenberg, co-autor principal al articolului și profesor de mediu și sănătate ocupațională la Universitatea George Washington (GWU). „Descoperirile noastre sugerează că aerul curat trebuie să fie o parte critică a strategiilor menite să mențină copiii sănătoși”, a continuat aceasta.

 

Materialul integral pe DCmedical.ro