Societatea Română de Pneumologie a organizat joi, împreună cu Societatea de Respirologie VIAREMO, conferința „Pneumologia românească de o parte și de alta a Prutului”, cea mai importantă manifestare realizată în colaborare între specialiștii din România și cei din Republica Moldova, în domeniul pneumologiei.

Sute de participanți s-au înscris la evenimentul științific desfășurat în format virtual, pe platforma Sanatatea.ONLINE/learning, acesta fiind creditat cu 6 credite EMC de către Colegiul Medicilor din România. Evenimentul se adresează profesioniștilor din domeniul medical, medici primari, specialiști și rezidenți din specialitățile pneumologie, alergologie, oncologie, medicină de familie, medicină internă, potrivit unui comunicat de presă.

„Societatea Română de Pneumologie a sprijinit, sprijină și va sprijini tot timpul proiectele de educație medicală continuă, care aduc plus – valoare specialității noastre, dar și zonei medicale în ansamblu. Mai ales în această perioadă, vedem cât de importante sunt schimbul de experiență și colaborarea în medicină. Acest prim eveniment sperăm să devină o tradiție și astfel, anual, pneumologia românească de o parte și de alta a Prutului să se reunească într-un eveniment emblematic pentru dezvoltarea pneumologiei românești”, a declarat Prof. dr. Roxana Nemeș, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

 

Materialul integral pe Rohealthreview.ro