Preşedintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru, a declarat că încercările de vaccinare antigripală în farmacii sau de testare anti-COVID au fost limitate de acele competențe pe care nu și le-a asumat farmacistul sau asistentul de farmacie, din lipsa unor circuite.

“Încercările de vaccinare pe care le-am avut anul trecut, de a încerca o vaccinare în farmacii, vorbeam de vaccinul antigripal, de a încerca testările, au fost la acel moment limitate de acele competențe pe care nu și le-a asumat farmacistul sau asistentul de farmacie din lipsa unor circuite. Cred că aici va trebui să lucrăm, dincolo de toate opiniile pe care le-am văzut, în care credibilitatea este maximă”, a declarat fostul ministru al Sănătății.

“Dacă tot vrem să cerem de la farmacist ceva, haideți să îi dăm competență, să-i dăm legitimitatea, să-i dăm puterea de a răspunde în fața pacientului (…). Farmacistul rămâne un stâlp al comunității, farmacistul care dacă îl încadrăm legal acolo unde trebuie și îi dăm siguranța profesiei lui rămâne același stâlp”, a adăugat Nelu Tătaru.

 

Materialul integral pe Rohealthreview.ro