Prevenţie

Caravana Screening TB ajunge în Delta Dunării

Caravana de depistare activă a tuberculozei, Screening TB ajunge în comunele din Delta Dunării. 15 comune vor avea acces la serviciile medicale gratuite puse la dispoziţie prin cel mai amplul proiect de identificare şi tratare a tuberculozei din România, proiect derulat cu fonduri europene de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti.

Read More

Prevenirea recidivei cancerului pulmonar

Aproximativ 15% dintre cancerele pulmonare fără celule mici prezintă o mutație la nivelul receptorului factorului de creștere numit EGFR, determinând astfel creșterea necontrolată a celulelor tumorale. Cercetătorii au dezvoltat un medicament eficient care inhibă EGFR și ucide celulele canceroase, dar tumoarea crește din nou, mai târziu.

Read More

CNAS: Servicii de prevenţie decontate din FNUASS începând cu luna iulie 2021

Începând cu luna iulie 2021, investigaţiile recomandate de medicul de familie în cadrul consultaţiilor de prevenţie, acordate pentru toate categoriile de vârstă, se decontează din fondul alocat de casele de asigurări de sănătate pentru investigaţii paraclinice, prin intermediul contractelor încheiate cu furnizorii de servicii paraclinice, în limita valorilor de contract, informează marţi CNAS.

Read More

Campania STOP Anafilaxiei! organizată cu ocazia Săptămânii Mondiale a Alergiei, 13-19 iunie 2021

Săptămâna Mondială a Alergiei este o inițiativă anuală a Organizația Mondială a Alergiilor (WAO). Societatea Română de Alergologie și Imunologie Clinică (SRAIC) vine în sprijinul acestei campanii pentru a trage un semnal de alarmă asupra conștientizării pericolului anafilaxiei, subiect care reprezintă tema campaniei din acest an.

Read More

Românii pot afla online dacă plămânii lor prezintă simptomele unui cancer pulmonar

Cu prilejul Zilei Mondiale fără tutun, marcată anual la data de 31 mai, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer lansează un test online prin care românii pot afla mai multe informaţii despre simptomele cancerului pulmonar şi dacă prezintă simptomele acestei boli pulmonare, având în vedere că fumatul este responsabil pentru aproximativ 80% dintre cazuri.

Read More
Loading

NOUTĂŢI

VIDEO

INTERVIU

PACIENŢI

INFOGRAFIC

Calendar