Prevenţie

31 mai – Ziua mondială fără tutun (ONU)

Ziua mondială fără tutun este marcată anual la data de 31 mai, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Această zi a fost instituită printr-o Rezoluţie adoptată de OMS în 1987, urmând a fi marcată la 7 aprilie 1988, dată la care se împlineau 40 de ani de la fondarea OMS, notează site-urile www.who.int şi www.dspb.ro. În 1988, însă, OMS a adoptat o nouă rezoluţie, prin care marcarea acestei zile avea să aibă loc la 31 mai.

Read More

Directorul medical al Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu: Renunţarea la fumat nu a fost uşoară

Directorul medical al Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, medicul Lavinia Danciu, recunoaşte că s-a lăsat de fumat după mulţi ani de zile, abia când şi-a dat seama că făcea tot mai multe viroze respiratorii, mărturia sa făcând parte dintr-o campanie menită să convingă fumătorii că pot renunţa la acest obicei.

Read More

Astmul netratat înseamnă suferință pentru pacienți și costuri mai mari pentru sistemul de sănătate

Astmul netratat la timp înseamnă suferință pentru pacienți, dar și costuri mai mari pentru sistemul de sănătate. De Ziua Mondială a Astmului, Societatea Română de Pneumologie (SRP) atrage atenția că este nevoie de acțiuni de prevenție și de soluții clare pentru că astmul este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cronice, iar prevalența lui este în continuă creștere.

Read More

Caravană mobilă pentru depistarea tuberculozei în 18 comune brăilene

Brăila este inclusă într-un proiect de screening coordonat de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, care oferă servicii medicale gratuite în zone rurale unde au fost înregistrate în ultimii ani cazuri de tuberculoză, o caravana mobilă pentru depistarea tuberculozei fiind prezentă, începând de luni, în 18 comune din judeţ, se arată într-un comunicat de presă remis de Fundaţia Centrul Pentru Politici şi Servicii de Sănătate.

Read More
Loading