Profesional

Pacienții cu astm care utilizează în exces medicația de urgență au risc ridicat de agravare a bolii

4 din 10 pacienți cu astm au folosit într-un an 3 sau mai multe flacoane cu bronhodilatator cu durată scurtă de acțiune și au prezentat o rată mai mare de exacerbare, conform studiului Modele de utilizare a terapiei cu bronhodilatator cu durată scurtă de acțiune (BADSA). Rezultatele unui sondaj în rândul pacienților cu astm.

Read More

APCR: În acest moment, România are mai multe decese datorate bolilor cronice comparativ cu decesele datorate infecției cu SARS-COV2!

Alianța Pacienților Cronici din România (APCR) protestează față de decizia autorităților de a închide spitalele timp de 30 de zile pentru orice altceva în afară de COVID, urgențe și gravide. Pacienții cu boli cronice sunt lăsați fără acces la tratament, iar astfel de greșeli se cuantifică în pierderi de vieți omenești, atrage atenția APCR.

Read More

Rozalina Lăpădatu, Președinte APAA: Un puseu de boală autoimună te poate omorî la fel ca infecția cu SARS-COV2!

Rozalina Lăpădatu, Președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune – APAA, a transmis un apel public către autoritățile din domeniul medical, care sunt rugate să analizeze cu responsabilitate recentele măsuri privind anularea programărilor medicale și a intervențiilor în spitale și să identifice soluții care să permită în continuare accesul pacienților cu afecțiuni autoimune la serviciile medicale regulate.

Read More

”O nouă realitate. Același cancer” – Diagnosticarea precoce crește șansele de supraviețuire în rândul bolnavilor cu cancer

În 2020, pandemia a determinat scăderea ratei de diagnosticare a cancerului cu aproximativ 40%, arată statisticile din domeniul sănătăţii. Această realitate necesită o intervenţie imediată şi stă la baza campaniei de conştientizare „O nouă realitate. Acelaşi cancer”.

Read More
Loading