Asociaţii de Pacienţi

Ștefan Răduț, Vicepreședinte ASPTMR: În prezent, pacienții s-au întors în spitale și ambulatorii, iar teama de a merge într-un dispensar sau un spital care tratează Covid-19 nu mai este așa mare

”În prezent, pacienții s-au întors în spitale și ambulatorii, iar teama de a merge într-un dispensar sau un spital care tratează Covid-19 nu mai este așa mare”, declară Ștefan Răduț, Vicepresedintele Asociației pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă (ASPTMR), într-un scurt interviu acordat platformei Pneumologia.ro, cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva tuberculozei.

Read More

Pacienții cu astm care utilizează în exces medicația de urgență au risc ridicat de agravare a bolii

4 din 10 pacienți cu astm au folosit într-un an 3 sau mai multe flacoane cu bronhodilatator cu durată scurtă de acțiune și au prezentat o rată mai mare de exacerbare, conform studiului Modele de utilizare a terapiei cu bronhodilatator cu durată scurtă de acțiune (BADSA). Rezultatele unui sondaj în rândul pacienților cu astm.

Read More

APCR: În acest moment, România are mai multe decese datorate bolilor cronice comparativ cu decesele datorate infecției cu SARS-COV2!

Alianța Pacienților Cronici din România (APCR) protestează față de decizia autorităților de a închide spitalele timp de 30 de zile pentru orice altceva în afară de COVID, urgențe și gravide. Pacienții cu boli cronice sunt lăsați fără acces la tratament, iar astfel de greșeli se cuantifică în pierderi de vieți omenești, atrage atenția APCR.

Read More
Loading