Specialităţi

Emfizemul paraseptal: cauze, simptome, tratament

Emfizemul paraseptal este un tip de emfizem pulmonar. Emfizemul implică deteriorarea sacilor mici de aer sau alveolelor pulmonare. În emfizemul paraseptal, zonele exterioare ale plămânilor sunt umplute cu spații de aer. Acest lucru poate provoca dificultăți de respirație și alte simptome respiratorii.

Read More

Un simplu test de screening pentru boli pulmonare ar putea salva milioane de vieți

La nivel global, bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC) afectează peste 300 de milioane de oameni și reprezintă a treia cauză de deces. Conform unui studiu realizat de o echipă de cercetători din cadrul University College London, reducerea ratei mortalității poate fi realizată prin folosirea unor metode simple de screening pentru BPOC.

Read More

INSP: 100 de cazuri de gripă clinică, raportate la nivel naţional în săptămâna 27 decembrie – 2 ianuarie

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează joi că, în săptămâna 27 decembrie – 2 ianuarie, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 37.877, de 1,3 ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (27.633) şi cu 1,2% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (38.332).

Read More
Loading