Specialităţi

”O nouă realitate. Același cancer” – Diagnosticarea precoce crește șansele de supraviețuire în rândul bolnavilor cu cancer

În 2020, pandemia a determinat scăderea ratei de diagnosticare a cancerului cu aproximativ 40%, arată statisticile din domeniul sănătăţii. Această realitate necesită o intervenţie imediată şi stă la baza campaniei de conştientizare „O nouă realitate. Acelaşi cancer”.

Read More

Valeriu Gheorghiţă: Vaccinarea împotriva COVID-19 se poate efectua simultan cu imunizarea antigripală

Imunizarea împotriva COVID-19 se poate efectua simultan cu celelalte tipuri de vaccinuri care sunt incluse în programul naţional în domeniu sau pentru grupele populaţionale la risc, precum cel antigripal, a informat, marţi, şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

Read More

Terapia cu canulă nazală cu flux mare de oxigen îmbunătățește starea pacienților cu bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPOC)

Conform unui studiu statistic, publicat recent în Journal of Clinical Nursing, terapia cu canulă nazală cu flux mare de oxigen a îmbunătățit atât presiunea parţială a dioxidului de carbon (PCO2), cât și rezultatul testului de mers timp de 6 minute, la pacienții cu boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC).

Read More
Loading

NOUTĂŢI

VIDEO

INTERVIU

PACIENŢI

INFOGRAFIC

Calendar