Apnee în somn

Cum a schimbat pandemia COVID-19 obiceiurile pacienţilor cu apnee în somn şi nivelul de utilizare a terapiei CPAP

Conform celui mai recent studiu despre somn realizat de Philips, 72% dintre pacienţii cu apnee în somn, care au întrerupt terapia CPAP, au invocat motive legate de pandemia COVID-19. Raportul se intitulează În căutarea soluţiilor: Cum a schimbat pandemia COVID-19 obiceiurile de somn la nivel global şi se bazează pe răspunsurile  oferite de 13.000 de adulţi din 13 ţări în legătură cu obiceiurile lor de odihnă şi somn.

Read More

Prof. Dr. Florin Mihălțan: Importanța somnului pentru starea de sănătate

„Somnul este atât de important pentru că reprezintă o treime din viața noastră”, spune Prof. Dr. Florin Mihălțan, fiind la competiție cu alimentația și făcând parte integrantă din stilul de viață. Tocmai pentru că ocupă un timp important din viața noastră, poate produce tulburări ce ne pot crea probleme: de la insomnie, la hipersomnolență ( somnul în exces).

Read More

Somnul la români în timpul pandemiei de COVID-19

Ziua Mondială a Somnului a fost sărbătorită pentru prima dată în 2008. De atunci este găzduită anual de Societatea Mondială a Somnului, având ca obiectiv conștientizarea populației cu privire la importanța somnului în viața noastră, pentru obținerea unei calități optime a vieții și îmbunătățirea sănătății globale, precum și conștientizarea consecințelor pe care le au tulburările de somn.

Read More

Apneea: riscuri pentru sănătate și tratament

Din cauza întreruperilor nocturne constante și a somnului în general superficial, apneea poate duce la tulburări de somn, care sunt asociate cu consecințe grave asupra sănătății, pe termen lung, atât din punct de vedere fizic și mental, cât și emoțional.

Read More

Cauzele apneei

Apneea centrală este, în mod tipic, conectată de o condiție medicală preexistentă, cum este atacul cerebral, infecții cerebrale, sau tumori care afectează trunchiul cerebral.

Read More

Tipuri de apnee

Apnea în somn înseamnă respirație anormală în timpul somnului. Persoanele cu apnee suferă mai multe pauze în respirație atunci când dorm. Aceste sincope respiratorii duc la o calitate scăzută a somnului și afectează aportul de oxigen al organismului, ceea ce are consecințe grave asupra sănătății.

Read More
Loading

NOUTĂŢI

VIDEO

INTERVIU

PACIENŢI

INFOGRAFIC

Calendar