Astm bronșic

Prof. univ. dr. Roxana Nemeș: Viețile pacienților cu astm sever sunt afectate adeseori în mod dramatic de povara bolii

Astmul sever este necontrolat în aproximativ 40% din cazuri, în ciuda administrării unei terapii corespunzătoare, iar viețile pacienților cu astm sever sunt adesea afectate în mod dramatic de povara pe care o reprezintă această boală, a declarat  prof. univ. dr. Roxana Nemeș, medic primar pneumologie, medic specialist pediatrie.

Read More

Dr. Gina Ciolan, pneumolog: „Chiar dacă este o boală cronică, pacienţii care suferă de astm sever pot avea perioade lungi de timp fără simptomatologie“

Plecând de la statistici care arată că una din zece persoane cu astm are o formă severă a bolii şi aproape jumătate dintre pacienţii cu astm sever nu pot ţine boala sub control cu medicaţia standard, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (A.P.A.A.) şi Societatea Română de Pneumologie (SRP) au iniţiat campania „e-astm sever” prin care îşi propun oferirea accesului la informaţii cu privire la astmul sever şi impactul asupra pacienţilor.

Read More

Pacienții cu astm care utilizează în exces medicația de urgență au risc ridicat de agravare a bolii

4 din 10 pacienți cu astm au folosit într-un an 3 sau mai multe flacoane cu bronhodilatator cu durată scurtă de acțiune și au prezentat o rată mai mare de exacerbare, conform studiului Modele de utilizare a terapiei cu bronhodilatator cu durată scurtă de acțiune (BADSA). Rezultatele unui sondaj în rândul pacienților cu astm.

Read More
Loading