Astm bronșic

Un studiu efectuat la copiii cu astm dezvăluie influența unor amestecuri riscante de poluanți atmosferici

Astmul, o boală pulmonară cronică care provoacă crize repetate de respirație dificilă, constricție toracică și crize de tuse, este în creştere în întreaga lume. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii aproximativ 235 de milioane de oameni sunt afectaţi de astm, la nivel mondial, iar un raport al Inițiativei Globale pentru Astm estimează că încă 100 de milioane de persoane ar putea să sufere de astm până în 2025.

Read More

Adevărat sau fals despre astm

Nu există o cură pentru astm, deși poate fi ținut sub control cu medicație adecvată, însă tratamentul este pe viață. Boala trebuie luată foarte în serios, căci crizele pot fi severe, necesitând spitalizare de urgență și putând chiar să provoace moarte.

Read More

Dr. Alin Nicolescu: Un pacient cu dermatită atopică necontrolată are un risc foarte mare de a dezvolta astm

“Sunt cunoscute trei tipuri de procese inflamatorii: 1, 2 și 3. Tipurile 1 și 3, atunci când sunt excesive, sunt răspunzătoare de bolile autoimune. De exemplu, tipul 1 îl găsim în psoriazis. Tipul 2 este implicat mai ales în mecanisme de tip alergic, dermatita atopică, astmul bronșic, rinita alergică”, a precizat dr. Alin Nicolescu.

Read More
Loading

NOUTĂŢI

VIDEO

INTERVIU

PACIENŢI

INFOGRAFIC

Calendar