Astm bronșic

Astmul alergic și alte alergii asociate pot constitui factori de risc pentru bolile cardiovasculare

Când majoritatea oamenilor se gândesc la bolile cardiovasculare (BCV), probabil că le vin în minte factori de risc precum hipertensiunea arterială, colesterolul crescut, obezitatea și diabetul. Dar dovezile crescânde atât din cercetările de bază, cât și din studiile clinice indică o altă afecțiune comună care poate fi asociată cu riscul de BCV: astmul alergic.

Read More

Astmul netratat înseamnă suferință pentru pacienți și costuri mai mari pentru sistemul de sănătate

Astmul netratat la timp înseamnă suferință pentru pacienți, dar și costuri mai mari pentru sistemul de sănătate. De Ziua Mondială a Astmului, Societatea Română de Pneumologie (SRP) atrage atenția că este nevoie de acțiuni de prevenție și de soluții clare pentru că astmul este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cronice, iar prevalența lui este în continuă creștere.

Read More

Societatea Română de Alergologie şi Imunologie Clinică (SRAIC): Astmul este subdiagnosticat şi subtratat

Astmul este în prezent subdiagnosticat şi subtratat, deşi utilizarea noilor terapii a avut un impact pozitiv asupra controlului bolii, avertizează specialiştii de la Societatea Română de Alergologie şi Imunologie Clinică (SRAIC), care arată că în România aproximativ 900.000 de persoane suferă de această afecţiune.

Read More

3 mai – Ziua Mondială a Astmului

Astmul poate apărea la orice vârstă. Astmul nu este o boală infecţioasă, ci o boală inflamatorie a căilor respiratorii. Astmul poate fi ţinut sub control cu doze mici de corticosteroizi. Pacienţii cu astm controlat pot face chiar sport de performanţă.

Read More

Dr. Adriana Rădulescu: Emisiile auto și alte tipuri de poluare sunt o cauză importantă pentru declanșarea crizelor de astm bronșic și a exacerbărilor din BPOC

”Emisiile auto și alte tipuri de poluare sunt o cauză importantă pentru declanșarea crizelor de astm bronșic și a exacerbărilor din BPOC”, declară Dr. Adriana Rădulescu, medic primar pneumolog, Șef Secția Clinică Pneumologie I din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.

Read More

Un nou medicament experimental ar putea ajuta pacienții cu astm bronșic, BPOC și fibroză chistică

O echipă de cercetare din Statele Unite ale Americii a dezvoltat primul medicament care tratează secreția necontrolată de mucine (substanță vâscoasă, compusă din proteine și din glucide) din căile respiratorii. Această substanță provoacă simptome ce pot pune în pericol viața a milioane de oameni cu astm bronșic, boală pulmonară obstructivă cronică ( BPOC) și fibroză chistică.

Read More
Loading