Bronșită

Terapia cu canulă nazală cu flux mare de oxigen îmbunătățește starea pacienților cu bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPOC)

Conform unui studiu statistic, publicat recent în Journal of Clinical Nursing, terapia cu canulă nazală cu flux mare de oxigen a îmbunătățit atât presiunea parţială a dioxidului de carbon (PCO2), cât și rezultatul testului de mers timp de 6 minute, la pacienții cu boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC).

Read More

Bronhopneumopatia Obstructivă Cronică (BPOC) va deveni a treia cauză de mortalitate în lume: 1 din 9 români este diagnosticat cu această afecțiune

Unul din nouă români suferă de bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC), o afecțiune care, spun medicii, va deveni a treia cauză de mortalitate în lume în următorii ani, după bolile cardiovasculare și cancer. În întreaga lume, 600 de milioane de oameni suferă de BPOC.

Read More

BPOC, cauza pierderii involuntare în greutate

Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) se referă la un grup de boli care cauzează blocarea căilor respiratorii și probleme de respirație. În plus, poate provoca și pierderea în greutate din cauza mai multor motive. Centrele de Control și Prevenire a Bolii (CDC) afirmă, conform statisticilor, că BPOC reprezintă a patra cauză de deces în Statele Unite ale Americii.

Read More

Tratamentul bronșitei

Bronșita virală se tratează prin metode mai degrabă de susținere, decât de anihilare a virusului. Sunt recomandate hidratarea adecvată, odihna suficientă și umidificarea aerului. În plus, se va evita expunerea la fum și agenți toxici, ca noxele sau fumul de țigară.

Read More
Loading

NOUTĂŢI

VIDEO

INTERVIU

PACIENŢI

INFOGRAFIC

Calendar