Cancer bronhopulmonar

La cea mai recentă întâlnire a Comunității OSC – Penumologie s-a discutat despre Protocoale în Recuperarea post-Covid în abordarea cancerului pulmonar și a BPOC

Comunitatea OSC – Pneumologie s-a întâlnit pe 16 decembrie, pentru a patra oară și ultima în acest an, cu o temă de actualitate atât pentru cadrele medicale, cât și pentru pacienți:  Protocoale în recuperarea Post-COVID, în abordarea cancerului pulmonar și a BPOC.

Read More

9 din 10 pacienți cu cancer pulmonar tratați la Institutul Oncologic din Cluj au fost diagnosticați în stadii avansate

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca (IOCN), Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) și MSD România au organizat ieri, 25 noiembrie, iluminarea în alb a clădirii Institutului Oncologic din Cluj Napoca în cadrul unei acțiuni de conștientizare cu privire la cancerul pulmonar.

Read More

Prof. Dr. Achimaş-Cadariu: E inacceptabil să treacă şase luni până la începerea tratamentului în cazul bolnavilor de cancer pulmonar

În România, trec aproximativ şase luni de zile de la momentul prezentării la medic a bolnavului care suferă de cancer pulmonar până la momentul începerii tratamentului, potrivit datelor furnizate de asociaţiile bolnavilor de cancer, iar specialiştii care lucrează la Planul Naţional de Control al Cancerului îşi propun să reducă acest termen la două luni, media din statele mai dezvoltate din Uniunea Europeană.

Read More
Loading