Emfizem pulmonar

Terapia cu canulă nazală cu flux mare de oxigen îmbunătățește starea pacienților cu bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPOC)

Conform unui studiu statistic, publicat recent în Journal of Clinical Nursing, terapia cu canulă nazală cu flux mare de oxigen a îmbunătățit atât presiunea parţială a dioxidului de carbon (PCO2), cât și rezultatul testului de mers timp de 6 minute, la pacienții cu boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC).

Read More

Bronhopneumopatia Obstructivă Cronică (BPOC) va deveni a treia cauză de mortalitate în lume: 1 din 9 români este diagnosticat cu această afecțiune

Unul din nouă români suferă de bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC), o afecțiune care, spun medicii, va deveni a treia cauză de mortalitate în lume în următorii ani, după bolile cardiovasculare și cancer. În întreaga lume, 600 de milioane de oameni suferă de BPOC.

Read More

BPOC, cauza pierderii involuntare în greutate

Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) se referă la un grup de boli care cauzează blocarea căilor respiratorii și probleme de respirație. În plus, poate provoca și pierderea în greutate din cauza mai multor motive. Centrele de Control și Prevenire a Bolii (CDC) afirmă, conform statisticilor, că BPOC reprezintă a patra cauză de deces în Statele Unite ale Americii.

Read More

Tratarea emfizemului pulmonar

Pentru că emfizemul se poate înrăutăți în timp și nu există tratament cunoscut, tratarea emfizemului înseamnă de fapt urmărirea încetinirii declinului. Tipul de tratament depinde de severitatea bolii.

Read More

Simptomele și diagnosticarea emfizemului pulmonar

Pot include tuse, șuierat, respirație sacadată, senzație de strângere în piept, producție crescută de mucus. De multe ori simptomele nu sunt observate până ce jumătate sau mai mult din țesutul pulmonar este distrus. Până atunci, simptome ca evoluție lentă a dificultăților de respirație și oboseala pot fi puse pe seama altor afecțiuni. Persoanele cu emfizem au risc crescut de pneumonie, bronșită, sau alte infecții pulmonare.

Read More
Loading

NOUTĂŢI

VIDEO

INTERVIU

PACIENŢI

INFOGRAFIC

Calendar