Pneumonie

Caracteristicile CT ale pneumoniei cu COVID-19

Un nou studiu multicentric care a evaluat legatura dintre caracteristicile CT și starea clinică a pacienților cu pneumonie datorită COVID-19, a arătat că majoritatea bolnavilor cu COVID-19 prezentau la CT opacități în geam mat (86,1%) sau o combinație dintre opacități în geam mat și zone de consolidare (64,4%), precum și dilatarea vaselor de sânge la nivelul leziunii (71,3%).

Read More

Conf. dr. Mihai Craiu: Dacă ne uităm strict la copii, constatăm că principalul ucigaș al copiilor cu vârstă de până în 5 ani sunt infecțiile cu localizare în tractul respirator

 ,,Dacă ne uităm strict la copii, constatăm că principalul ucigaș al copiilor cu vârstă de până în 5 ani sunt infecțiile cu localizare în tractul respirator, pneumonie plus infecții neonatale severe, conform raportării OMS”, a precizat renumitul medic pediatru Mihai Craiu.

Read More

Prof. Dr. Voicu Tudorache: Majoritatea pneumoniilor sunt forme ușoare, tratabile în ambulator, sau moderate, necesitând tratament în spital

”Majoritatea pneumoniilor sunt forme ușoare, tratabile în ambulator, sau moderate, necesitând tratament în spital. Totuși, 10% dintre pacienți dezvoltă o formă gravă, jumătate dintre aceștia ajungând în secțiile de Terapie Intensivă”, spune prof. dr. Voicu Tudorache, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Read More
Loading