TBC

Ioana Mihăilă: Situaţia fondurilor pentru programele naţionale de sănătate este dramatică

Ministrul demisionar al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat marţi că este „dramatică” situaţia fondurilor pentru programele naţionale de sănătate, precum cel de vaccinare şi pentru bolnavii de HIV/SIDA şi tuberculoză, iar dacă la rectificare nu se vor aloca fonduri, s-ar putea ca accesul la medicamente al acestor bolnavi „să fie restricţionat”.

Read More

Profilaxia TBC în rândul persoanelor cu HIV

Regimul combinat de rifapentină – izoniazidă, administrat timp de trei luni pacienților cu HIV care primesc terapie antiretrovirală, a obținut un procent mai ridicat în ceea ce privește finalizarea tratamentului preventiv pentru tuberculoză asociată.

Read More

OMS a emis noi recomandări privind îmbunătățirea accesului la teste moleculare rapide pentru detectarea tuberculozei

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat o actualizare a recomandărilor privind detectarea TBC și a tuberculozei rezistente la medicamente. Recomandările sunt însoțite de un manual operațional pentru a facilita implementarea rapidă și lansarea testelor moleculare rapide de către programele naționale de TB, ministerele sănătății și partenerii tehnici.

Read More

Caravana Screening TB ajunge în Delta Dunării

Caravana de depistare activă a tuberculozei, Screening TB ajunge în comunele din Delta Dunării. 15 comune vor avea acces la serviciile medicale gratuite puse la dispoziţie prin cel mai amplul proiect de identificare şi tratare a tuberculozei din România, proiect derulat cu fonduri europene de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti.

Read More

Ministerul Sănătăţii afirmă că a încheiat procedurile pentru achiziţia a 406.000 doze vaccin BCG şi 160.000 doze vaccin hepatitic B

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a încheiat „toate procedurile necesare” achiziţionării centralizate a unui număr de 406.000 de doze de vaccin BCG, care vor fi livrate joi către Unifarm şi ulterior către direcţiile de sănătate publică, precum şi a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B, care urmează să fie livrate în perioada următoare.

Read More
Loading

NOUTĂŢI

VIDEO

INTERVIU

PACIENŢI

INFOGRAFIC

Calendar