Viroza respiratorie

Virozele și COVID-19 nu se tratează cu antibiotice

Fenomenul consumului de antibiotice “cu pumnul” chiar și pentru o banală infecție respiratorie sau o afecțiune dentară este răspândit în Romania pe de o parte din cauza prescrierii eronate din partea medicilor prescriptori, iar de cealaltă parte, într-un procent semnificativ, din cauza automedicației realizate pe considerente nefundamentate științific, mituri și fake-news.

Read More

Dr. Gindrovel Dumitra, medic de familie: Dacă îți vaccinezi propriul copil împotriva gripei, îți protejezi întreaga familie

,,Părinții trebuie să înțeleagă că vaccinând copiii împotriva gripei contribuie nu doar la beneficiul individual al copiilor cât mai ales la un beneficiu colectiv care se adresează familiei în întregime: părinților, bunicilor”, a precizat dr. Gindrovel Dumitra, medic de familie, dar și coordonatorul Grupului de Vaccinologie al SNMF.

Read More

Virusul respirator sincițial duce la apariția pneumoniei la copiii sub 1 an

Virusul respirator sincițial este principala cauză de bronșiolită și pneumonie la copiii sub un an. Deși se manifestă în general ca o viroză ușoară, în cazul copiilor foarte mici cu diverse afecțiuni cronice ale inimii sau plămânilor sau al vârstnicilor cu afecțiuni preexistente sau sub tratamente imunosupresive care slăbesc imunitatea, infecția cu acest virus poate duce la complicații severe.

Read More

Peste 6.000 de doze de vaccin antigripal au fost repartizate în judeţul Olt pentru imunizarea copiilor

Peste 6.000 de doze de vaccin antigripal au fost repartizate în judeţul Olt, din achiziţia Ministerului Sănătăţii, pentru imunizarea copiilor, aceştia fiind prima categorie considerată la risc pentru care este distribuit vaccin antigripal în acest an, au anunţat luni reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Read More

Cum îți dai seama dacă ai COVID-19 sau gripă

Pierderea gustului și a mirosului sunt principalele două simptome care diferențiază boala COVID-19 de gripa obișnuită, însă alte simtome variază de la caz la caz. Autoritățile sanitare au dat publicității un grafic în care sunt evidențiate simptomele COVID alături de simptomele gripei, astfel încât românii să le poată diferenția.

Read More
Loading

NOUTĂŢI

VIDEO

INTERVIU

PACIENŢI

INFOGRAFIC

Calendar