Pacienții cu poliartrită reumatoidă și boală pulmonară interstițială înregistrează o reducere semnificativă a declinului funcției pulmonare care se menține peste un an de tratament cu nintedanib. Noi rezultate din studiul INBUILD au fost prezentate în cadrul Congresului European de Reumatologie (EULAR) 2021.

„Trebuia să stabilim dacă eficacitatea nintedanib demonstrată în fibroza pulmonară idiopatică se extinde și la acei pacienți cu poliartrită reumatoidă și boală pulmonară interstițială, astfel încât să avem o bază de dovezi care să ghideze tratamentul în această boală comună, dar adesea trecută cu vederea”, a declarat autorul principal al studiului, Dr. Clive Kelly.

  • Pacienții cu boală pulmonară interstițială fibrozantă progresivă tratați cu nintedanib au prezentat o reducere de 57% a ratei de scădere a capacității vitale forțate (FVC), comparativ cu pacienții tratați cu placebo, în decurs de 52 de săptămâni.
  • În rândul pacienților cu poliartrită reumatoidă și boală pulmonară interstițială, rata medie ajustată a scăderii FVC după 52 de săptămâni a fost cu aproximativ 59% mai mică cu nintedanib decât cu placebo (–82,6 ml/an față de –199,3 ml/an).

 

Materialul integral pe Raportuldegarda.ro