Conform rezultatelor unui studiu de faza 2, vaccinul experimental împotriva virusului respirator sincițial (VRS) realizat de Janssen, parte a companiei Johnson & Johnson, prezintă o eficacitate de 80% la cei cu vârsta de peste 65 de ani.

Datele prezentate la Conferința virtuală IDWeek 2021 demonstrează că studiul a îndeplinit toate obiectivele primare și secundare. Studiul a cuprins un număr de 5.700 de participanți.

De asemenea, vaccinul a demonstrat o eficacitate de 70% împotriva oricărei infecții respiratorii acute cauzată de VRS. Din punct de vedere al siguranței, vaccinul experimental a fost bine tolerat de către toți participanții la studiu.

Janssen a început deja studiul de fază 3 la nivel global, pentru a testa vaccinul prin compararea cu placebo, pe un număr de aproximativ 23.000 de adulți cu vârsta de 60 de ani și peste.

În prezent, la scără largă nu sunt disponibile tratamente antivirale sau vaccinuri care să prevină înfecția cu VRS , cauză principală a unor afecțiuni precum pneumonia.

 

 

Sursă: www.seekingalpha.com