Novavax a anunțat, recent, că vaccinul combinat dintre serul împotriva COVID-19 și cel destinat gripei sezoniere pe care îl dezvoltă a avut răspunsuri imune pozitive, conform rezultatelor unui studiu preclinic, realizat pe animale. Astfel, s-a constatat o sporire a nivelului anticorpilor la două săptămâni după administrarea primei doze și o altă creștere a răspunsului imun după alte două săptămâni după efectuarea celei de-a doua doze de vaccin.

„Deși în timpul pandemiei gripa n-a mai avut o incidență mare, totuși rămâne un factor de risc semnificativ pentru sănătatea publică globală. Acesta este motivul pentru care considerăm că este necesar un vaccin combinat, deoarece oferă protecție pe termen lung împotriva virușilor respiratori periculoși”, a declarat Gregory M. Glenn, președinte al departamentului de cercetare și dezvoltare al Novavax.

Vaccinurile Novavax antigripal (NanoFlu) și COVID-19 (NVX-CoV2373) nu sunt încă autorizate la nivel mondial, dar amândouă se află în faza a treia a studiilor clinice. În martie a.c., compania americană a declarat că vaccinul său a avut o eficienţă de 89,7% împotriva formelor simptomatice ale coronavirus la peste 15.000 de persoane cu vârste de peste 18 ani, potrivit cercetărilor din Marea Britanie.

 

Materialul integral pe Portalmed.ro