Webinarul online: ” Sindromul post-COVID 19 – de la diagnostic la reinserție socială” va avea loc în data 27 mai 2022, începând cu ora 14:00.

Coordonator: Șef Lucrări Dr. Daniela Matei

Lectori:

  • Șef Lucrări Dr. Daniela Matei, Prof. Dr. Mimi Nițu, Prof. Dr. Oana-Cristina Arghir,
  • Prof. Dr. Ligia Rusu, Conf. Dr. Paraschiva Postolache, Prof. Dr. Costin-Teodor Streba

Webinarul se adresează: Medicilor rezidenți, specialiști și primari, balneofiziokinetoterapeuți/kinetoterapeuți, personal medical mediu, implicați în evaluarea, tratarea și reinserția socială a pacienților cu sechele postCOVID19.

Specialități: Reabilitare medicală, Pneumologie, Medicină Internă, Medicină de familie, Neurologie, Psihiatrie, etc.

Evenimentul științific webinar se adresează personalului medical menționat anterior, care, prin însușirea cunoștințelor teoretice și practice referitoare la evaluarea sechelelor post COVID 19, își perfecționează algoritmul de abordare, diagnosticare și tratare precoce a pacienților care au fost infectai cu SARS COV2. Pe baza unor criterii elaborate internațional de evaluare și tratare a pacienților, urmărim ca scop primordial îmbunătățirea calității vieții acestora.

Analiza cerințelor si motivația organizării webinarului:

  • cunoașterea aspectelor clinice pe care statusul postCOVID le presupune
  • însușirea pașilor necesari recunoașterii și evaluării clinice și funcționale a pacienților
  • însușirea testelor specifice de diagnosticare
  • însușirea conduitei terapeutice optime

Acest webinar se organizează ca urmare a creșterii atenției acordate pacienților care, post-infecție acută cu SARS COV2, dezvoltă o varietate mare de simptome și semne, care le influențează calitatea vieții. Utilizarea și acceptarea diverselor metode de evaluare, atât clinice, cât și funcționale, a metodelor de influențare a statusului postCOVID, prin tratament medicamentos și de reabilitare, impune actualizarea  permanentă a informațiilor. Prin intermediul acestui webinar se vor exemplifica teoretic și practic etape, metode și teste de evaluare de aplicat, precum și etapizarea tratamentului de recuperare a acestor pacienți, exemplificând cu cazuri reale.

 

Detalii pe Eduson.ro